Subsidies & Funding

We empower medical innovation

Project Management

We manage research & innovation projects

Business Strategy

We support successful commercialisation

News

Innovatiekrediet van de Europese Investeringsbank – kansen voor Nederlandse life sciences bedrijven

November 01 2016

De life sciences sector in Nederland laat een sterke groei zien. Zo worden er meer deals gesloten en is meer privaat groeikapitaal beschikbaar voor innovatieve bedrijven. Maar investeren in life sciences bedrijven blijft een risicovolle business. Een goede mix van publieke- en private financieringsinstrumenten is belangrijk om het risico te spreiden.

De toenemende vraag naar kapitaal in de life sciences sector is dit jaar beantwoord door het Ministerie van Economische Zaken via het aanvullen van het Innovatiekrediet (van EUR 20 miljoen voor klinische producten naar EUR 35 miljoen). Ook de Europese Commissie (EC) is voornemens het MKB te ondersteunen middels venture capital, subsidies, leningen en garanties. Onder Horizon 2020 heeft de EC samen met de Europese Investeringsbank (EIB) en het Europese Investeringsfonds (EIF) een aantal nieuwe financiële instrumenten ontwikkeld om innovatieve bedrijven van groeikapitaal te voorzien (zie figuur 1).

Figuur 1: Overzicht van financiële middelen van InnovFin

Nederland blijft achter in het aanvragen van Innovfin financieringen ten opzichte van andere Europese landen. We moedigen Nederlandse bedrijven aan om de mogelijkheden van de EIB te onderzoeken.

 

Share this
Contact

Patrick de Boer, MSc
+31 (0)653897487